Kære nye rengøringsfirmaer ..

Erhvervsrengøring.. kunder søges
27. juli 2018
Rengøringsfirmaer.. Hvad synes du ?
27. juli 2018
Show all

Kære nye rengøringsfirmaer ..

rengøringsfirma københavn

Velkommen til din konkurs !

Rengøringsfirmaer ,  ejendomsservice – firmaer eller andre relaterede firmaer i vores branche. Hermed en lille opsang / hjælpende hånd.

I følge Told & Skat er rengøringsbranchen den branche med flest firmaer, der starter op hvert år. Det sker sandsynligvis ud fra den betragtning at et rengøringsfirma er nemt starte op, og at rengøring er en nem opgave.

Desværre viser Told og Skat`s statistikker også at rengøringsbranchen, er den branceh hvor der er flest firmaer der går konkurs hvert år. Faktisk så en jeg chef fra Told og Skat sige i Tv Avisen at ca 85 % (!!) af alle rengøringsfirmaer der starter op hvert år, går konkurs året efter. Det ER chokerende tal , ikke sandt ? Ikke hvis man kender branchen.

 

Som skattechefen sagde i Tv interviewet, så var de 2 største fejl, at et firma enten tjente en masse penge, hurtigt, og så gik ejeren direkte ud og købte sig et fint , dyrt hus og en flot bil.

3 måneder senere havde han så mistet halvdelen af sine kunder, og måtte flytte fra hus og hjem.

Den anden store fejl for et rengøringsfirma , består i at  undervurdere det hårde , lidt kedelige arbejde, som man skal udføre alene, inden man begynder at ansætte medarbejdere, samtidig med at man skal lave regnskaber, markedsføring, give god kundeservice og have et liv ved siden af.

Folk giver simpelthen op, selvom de har investeret en masse penge i flotte nye firmabiler, og en masse andet tilbehør til rengøringsfirmaet som man egentlig først får brug senere, men som ser godt ud lige nu. Og hvem har ikke lyst til at se godt ud ? ;-)

Nu er her min hjælp til dig, hvis du søger at starte nyt rengøringsfirma : lad være med at sætte prisen for dit arbejde for lavt.

Det er der rystende mange der gør. De regner simpelthen slet ikke alle udgifterne med, og tænker at hvis jeg sætter prisen rigtigt lavt, så får jeg en masse kunder. Og det gør man også. Man får tilbudsjægerne. Dem som kun jagter pris, og som ikke går så meget op i , om der er styr på tingene i rengøringsfirmaet.

Konsekvensen er at rengøringsfirmaerne går konkurs, at kunden må på jagt efter endnu et ” godt tilbud ” og at ejeren af disse rengøringsfirmaer må søge gældssanering ( som går udover alle skatteydere) bliver deprimeret over sin gæld og i det hele taget tager problemerne med over i sit privatliv. Alt dette fordi man gerne ville ” lege rengøringsfirma “.

Så gør dig selv en tjeneste og tænk over de her udgifter, fordi de skal nok dukke op :

Medarbejderløn, feriepenge, forsikringer, materiale udgifter ( og husk nu dem allesammen) og løn til dig selv. Det er de udgifter de mest fornuftige trods alt, når at få med. Men hvad med dem her ? :

Markedsføring ( hvad så når du mister kunder og du skal ud og finde nye kunder, har du råd til det ? Hvis ikke du har går du konkurs)

Hvad hvis du bliver syg ? ( har du afsat penge til at ansætte en der passe dit arbejde i kortere eller længere tid i tilfælde af sygdom, hvis du ikke har… går du konkurs )

Hvad med… ( uforudsete  udgifter, såsom finanskrise osv. Hvad nu hvis der lige pludselig sker nogle ting på markedet der gør, at du ikke får så mange kunder som ventet, selvom du laver god markedsføring. Har du sparet nok i firmaet til at kunne modstå sådanne tider ? Hvis ikke du har… konkurs )

Jeg kunne helt sikkert finde flere eksempler, men her er nogle af mest almindelige. Så hvis ikke du gider at overveje at alt det her, og tager penge for det, når du giver tilbud på rengøring til kunderne, så glem at lave et rengøringsfirma. For din egen skyld, din families skyld, for samfundets skyld og for de andre rengøringsfirmaers skyld som HAR styr på det, og hvis du kunder du ” stjæler ” ved at dumpe priserne.

Du kan selvfølgelig også bare være ligeglad, og tænke at ham der fra Aktiv 3, er da en ornlig idiot. Det du velkommen til, det er såmænd ment som et godt råd.

Du kan læse mere om at starte et rengøringsfirma : her

Tænk dig om. Er du købmand eller ansat ? Har du det i dig ?

Mvh

Jimi Hove

Aktiv 3

Et Rengøringsfirma i København, som nu fungerer godt igen

 

En stemme på os på Facebook er en stemme på miljøet og på god medarbejderpleje. Tak for støtten !

Comments are closed.